Familie van Sint Jan

Een religieuze familie binnen de katholieke Kerk

Studiedag De Bijbel begrijpen

Studiedag De Bijbel begrijpen

Van 18 november 2017 10:00
tot 18 november 2017 17:00
Activiteit downloaden

Locatie: Priorij Maria Koningin Vleutenseweg 517, 3532 HK Utrecht, Nederland

Labels: vorming, studiedag

Studiedag De Bijbel Begrijpen: Is Jezus ook de God van het Oude Testament? Redding, geweld en barmhartigheid.

Studiedag H. Johannes
Spreker: Pater Pierre-Thomas csj, Bijbelse theoloog

Pater Pierre-Thomas heeft een gedetailleerde kennis van het Oude Testament dankzij zijn studie van de Hebreeuwse en Griekse teksten. Tijdens deze studiedag zal hij het voor ons mogelijk maken om een dieper begrip te krijgen van de betekenis van de Pentateuch (de eerste 5 boeken van het Oude Testament, de boeken van Mozes). Hoe moeten we begrijpen wat er geschreven staat over de schepping, over oorlog en geweld, gezag, leiding, bevrijding, liefde en genezing? Voor een moderne geest zijn dit thema’s die moeilijk op onpartijdige wijze te onderzoeken zijn.

Pater Pierre-Thomas Pidault csj, is een broeder van Sint Jan, geboren in Frankrijk en wonend in Brussel. Hij volgde Bijbelse Studies aan de Gregorianum Universiteit in Rome en heeft thans een functie aan de Universiteit van Leuven waar hij een doctoraat in bijbelse theologie aan het voorbereiden is. Hij geeft les aan de universiteit van Leuven en aan de École St. Jean, het instituut voor filosofie en theologie van de Congregatie van St. Jan.

Kosten
De kosten voor de studiedag bedragen 15 euro. Graag inschrijven via de website!


2017-11-18 10:00:00
2017-11-18 17:00:00
U bevindt zich hier: Home Den Haag Activiteiten Studiedag De Bijbel begrijpen
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.