Familie van Sint Jan

Een religieuze familie binnen de katholieke Kerk

Aristoteles course - De mens: worden en zijn

Aristoteles course - De mens: worden en zijn

Van 17 april 2015 18:00
tot 19 april 2015 15:00
Activiteit downloaden

Locatie: Willibrordushuis Oude Molstraat 35 , 2513 BA , Den Haag , NL

De Aristoteles course biedt, verspreid over drie jaar, een filosofische zoektocht naar de mens als persoon. Geholpen door meesters als Aristoteles, die door Thomas van Aquino steevast werd aangeduid als ‘de Filosoof’, en p. Marie-Dominique Philippe, nemen de broeders u mee in een zoektocht naar de beginsels van het zijn, het leven en het handelen van de mens, om te ontdekken wat, wie en waartoe we zijn.

Eerste filosofie

De eerste filosofie, beter bekend als metafysica, neemt in de zoektocht van Aristoteles een centrale plaats in, om kernvragen te beantwoorden over wat, waarom, wie en hoe we zijn. Door onze ervaringen met werk, vriendschap, gemeenschap en door het ontdekken van lichaam en geest komen we tot de meest directe besef: onze ervaring dat de realiteit bestaat. Dit zoeken gaat daarom om het zijn, het menselijke zijn en de praktische dimensies van de menselijke persoon in het licht van wat en waarom hij is.

Docent: p. Thomas
Data: 17-19 april
Locatie: Willibrordushuis, Oude Molstraat 35, Den Haag


2015-04-17 18:00:00
2015-04-19 15:00:00
U bevindt zich hier: Home Den Haag Activiteiten Aristoteles course - De mens: worden en zijn
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.