Familie van Sint Jan

Een religieuze familie binnen de katholieke Kerk

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Retraite: Heiliging door iconen

Retraite: Heiliging door iconen

Van 29 mei 2014 19:00
tot 01 juni 2014 15:00
Activiteit downloaden

Locatie: Willibrordushuis Oude Molstraat 35 , 2513 BA , Den Haag , NL

Labels: retraite, iconen, pasen

Het mysterie van God kennen, beleven en smaken doorheen de kunst

De retraite wordt geleid door Luisa Finello-Sesino. Ze is iconografe en kenner van de kerkvaders. Gedreven door een fascinatie voor Christus en de overtuiging dat men door naar iconen te leren kijken, zelf icoon wordt, wil ze ons meenemen op deze weg en de christelijke kunst en contemplatie bij een breder publiek brengen.

Deze retraite wordt begeleid door pater Alain-Dominique c.s.j die ook zal vertalen uit het Italiaans.

 

Luisa SesinoLuisa Sesino, geboren te Turijn in 1965, behaalde een master in de losoe aan de Universiteit van Turijn en sinds 1991 heeft ze een praktijk als lososch consulente. Sinds 1996 werkt ze voor de vereniging «Rafael» uit Pinerolo. Deze vereniging werkt in het domein van de thuiszorg en de palliatieve zorg. In dat verband, naast persoonlijke begeleiding, leidt ze groepen van lososche reectie voor zieken, hun familie en de vrijwilligers van de vereniging, maar ook voor andere groepen van medisch personeel. Ze is
wetenschappelijk verantwoordelijke en docent bio-etica en Medical Humanities voor artsen en verpleegkundigen in verschillende hospitalen en klinieken. Voor de Italiaanse vakliteratuur schreef ze vele artikelen over de lososche praktijk en over palliatieve zorg. Naast haar werk als losofe is ze iconografe. Ze schrijft zelf iconen en restaureert oude iconen. Ook in dat domein geeft ze onderricht, geeft ze lessen iconograe en christelijke iconologie en geeft ze kenbaarheid aan de wereld van de iconen door tentoonstellingen.

Rond deze thema’s schreef ze verschillende artikelen en in 2002 publiceerde ze een boekje: «Zich geliefd weten. Kijken naar iconen om icoon te worden», Eata Editrice, Cantalupa (TO)

 

Data: Van donderdag 29 mei (Hemelvaart) om 19.00 uur tot zondag 1 juni om 15.00 uur.
Programma: Lezingen met veel beeldmateriaal, gebruik van creatieve middelen, dagelijkse H. Mis en gebedsmomenten vullen elkaar aan. 

Waar: Willibrordushuis, Oude Molstraat 35, Den Haag 

Meer informatie en details over het programma: p. Alain-Dominique, alain.dominique@stjan.org

Kosten: € 195,- (hierin is inbegrepen € 75,- voor Mw. Finello-Sesino)
Studenten: € 135,-2014-05-29 19:00:00
2014-06-01 15:00:00
U bevindt zich hier: Home Den Haag Activiteiten Retraite: Heiliging door iconen
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.