Familie van Sint Jan

Een religieuze familie binnen de katholieke Kerk

zaterdag, 22 juni 2019 00:00

Ouderendagtocht, woensdag 18 september

Op woensdag 18 september organiseren we weer een 55+ tocht, deze keer naar Dussen. Hier bezoeken we een klompenmakerij met workshop. 's Middags vertrekken we naar Woudrichem om een kleine wandeling te maken door dit mooie vestingstadje. De dag zal verzorgd zijn met koffie, gebak, lunch en een 3 gangen diner.
De kosten bedragen € 35,00 per persoon. Klik hier voor meer informatie.
Geeft u zich zo spoedig mogelijk op i.v.m. reservering van de bus.

- Ondanks de aankondiging is er zondagmiddag geen koffiedrinken voor jonge gezinnen in het Leerhuis.
- Zondagmiddag 23 juni is om 17.00 uur onze jaarlijkse parochie BBQ buiten bij het Leerhuis.
- Maandag 24 juni vieren we de geboorte van Johannes de Doper met de hoogmis om 19.00 uur.
- Dinsdag 25 juni is de laatste avond van de cursus van de Johannes Academie over de Scivias van H. Hildegard van Bingen. De cursus wordt gegeven door br. Marie-Thomas en begint om 20.00 uur in het Leerhuis.
- Vrijdag 28 juni vieren we het feest van het Heilig Hart van Jezus. Er is een mis om 09.00 uur en om 19.00 uur vieren we de Hoogmis.
- Zaterdag 29 juni vieren we Heilige Petrus & Paulus met de mis om 08.00 uur in de kapel.
- Volgende week zondag 30 juni vieren we het feest van onze Kerkwijding met de hoogmis om 10.00 uur obv Capella Majellana.
- In de maanden juli en augustus zal er op woensdag en vrijdag geen H. Mis ’s morgens om 09.00 uur zijn.
Zaterdag 22 juni 19.00 uur Voor een ernstig zieke schoonzus.
Voor de zielenrust van Anny Heijmen en Cees Bollebakker, Aleida Baak-Goedhart, Jan Broekman en Cornelia Broekman-de Groot.
Zondag 23 juni 10.00 uur Voor mijn ouders en hun huwelijk.
Voor de vormelingen en de 1ste communicantjes.
Voor de zielenrust van Gerard en Riet van Gils, Gijs en Ini van ’t Schip, Coby Sprong, Anny Heijmen, Cees Bollebakker, Petra Kraan, overleden ouders Ben en Nelly Claessen.
12.00 uur Voor de zielenrust van Coby Sprong, Cees Bollebakker en Anny Heijmen.
Maandag 24 juni 19.00 uur Uit dankbaarheid en om zegen voor mevr. v Dijk-Pennings.
Dinsdag 25 juni 19.00 uur Voor de zielenrust van Jan Kersten en Bennie Eekelder.
Woensdag 26 juni 9.00 uur Voor een bijzondere intentie.
19.00 uur Uit dankbaarheid en om zegen voor mevr. Huijsen-Elbertse.
Donderdag 27 juni 19.00 uur Voor de levende en overleden fam. Streng.
Vrijdag 28 juni 9.00 uur Uit dankbaarheid en om zegen voor mevr. Verheul en dhr. Jacobs.
19.00 uur Uit dankbaarheid en om zegen voor Theo de Bruin.
Zaterdag 29 juni 19.00 uur Uit dankbaarheid en om zegen voor Liesbeth Stumpel en Peter van Dijk.
Uit dankbaarheid en om zegen voor broeder Mattheüs, die vandaag in Ars tot diaken is gewijd.
Voor de zielenrust van Cees Bollebakker.
Zondag
Feest van Kerkwijding
30 juni 10.00 uur Uit dankbaarheid en om zegen voor Peter van Dijk en Erik Veldkamp.
Voor de zielenrust van Gerard en Riet van Gils, Gijs en Ini van ’t Schip, Coby Sprong, Anny Heijmen, Cees Bollebakker, Petra Kraan, Maaike Stalenburg en overleden familie Kamer-Blommestein.
12.00 uur Voor de zielenrust van Coby Sprong en Cees Bollebakker.
zondag, 16 juni 2019 00:00

Pinksterfeest en jubileum

Vorige week zondag hadden wij dubbel feest! Het feest van Pinksteren en het 25-jarig jubileum van Sonja Roskamp, de dirigent van de Capella Majellana. Ze heeft een Gregorius onderscheiding en speld ontvangen. Namens Sonja aan iedereen dank… Klik hier voor foto's.

zondag, 16 juni 2019 00:00

Pinksterfeest en jubileum

Vorige week zondag hadden wij dubbel feest! Het feest van Pinksteren en het 25-jarig jubileum van Sonja Roskamp, de dirigent van de Capella Majellana. Ze heeft een Gregorius onderscheiding en speld ontvangen. Namens Sonja aan iedereen dank…

zondag, 02 juni 2019 00:00

Nieuwe Sitio

De nieuwe Sitio is weer uit, dit keer met het thema ‘Jongeren’. Hierin interviews met bevlogen jonge parochianen en artikelen over jongeren binnen de kerk en onze parochie.
Van harte aanbevolen om mee te nemen. Exemplaren liggen achterin de kerk, of u leest hem hier.

zondag, 02 juni 2019 20:29

Test nieuwsbriefartikel

Test nieuwsbriefartikel
vrijdag, 31 mei 2019 00:00

Inspirerende dag 'Caritas beweegt'

200 vrijwilligers uit caritas en diaconie hadden zich zaterdag 6 april verzameld tijdens de diaconale inspiratiedag 'caritas beweegt'. Deze werd georganiseerd door de Nederlandse bisdommen, met ondersteuning van KANSfonds. De dag werd geopend met een eucharistieviering waarin kardinaal Turkson de hoofdcelebrant was. Ook uit andere bisdommen waren bisschoppen aanwezig. Uit het aartsbisdom was dat Mgr. Hoogenboom.

De inleiders was gevraagd in te gaan op de verbinding tussen wat we doen en de christelijke inspiratie van waaruit we dat doen. Kardinaal Turkson noemde tijdens zijn lezing de caritas, liefde, als fundament voor de Kerk en voor het christenzijn. In een historisch theologisch overzicht toonde hij hoe in de geschiedenis van de Kerk caritas zich heeft ontwikkeld. “Waar nood is, staan we klaar om anderen in liefde te dienen.” Samenwerkingen aangaan is daarbij belangrijk, maar hij benadrukte dat de caritas haar eigen specifieke inbreng heeft: “Het is de liefde van Christus die ons inspireert. Daarvoor is vorming nodig, moeten we onze competenties ontwikkelen. Maar ook is nodig dat we ons hart vormen naar het hart van Jezus.”

Vervolgens legde mevrouw Kieboom de nadruk op het bijeenhouden van gebed en actie, zoals de beweging van Sant’Egidio doet in haar omgang met de armen, die hun vrienden zijn. Armen zijn in haar ogen niet alleen degenen die materieel arm zijn in deze tot consumptie uitlokkende maatschappij, ook eenzamen zijn sociaal arm. “Het individualisme in onze samenleving heeft de eenzaamheid van de zwakke mensen vergroot. En denk aan de uitzichtloze eenzaamheid van ouderen. Terwijl de ouderen een kans zijn voor onze samenleving, omdat ze tijd hebben en mensen nabij kunnen zijn,” aldus Kieboom.

Zuster Böhmer legde de nadruk op de houding waarmee we vanuit de Kerk ons werk doen, die het verschil maakt. Het betuigen van de onvoorwaardelijke liefde van God in de concrete daden die dat laten zien. Veel van de aanwezigen waren ontroerd over de passage waarin zuster Böhmer vertelt over haar bezoek aan een gevangenis in de Verenigde Staten. “Ruth, de pastoraal werkster, had de communie bij zich, maar we mochten niet in de cellen. Zij vroeg aan één van de gevangenen: ‘Wil je de communie ontvangen?’ De man zei ‘ja’, en ik was benieuwd hoe dit zou gaan. Hij schoof een blad onder de deur van zijn cel, Ruth legde de hostie erop en de man trok het blad papier naar zich toe. Zo klein maakt de Heer zich dat hij onder een deur past om bij een mens te komen.”

‘s Middags waren er workshops vanuit ieder bisdom. Over duurzaamheid, ‘Laudato si’, straatpastoraat, migrantenkerken en over samenleven en samenwerken met vluchtelingen, over het ‘met je poten in de modder staan’ tijdens de dagelijkse praktijk van caritas, over kinderen en armoede, over de Bijbelse aandacht voor de naaste, over inloophuizen en het Fonds Franciscus van het Kansfonds. Vanuit het aartsbisdom verzorgde ‘de Warmtebron’ de workshop: een initiatief van vrijwilligers voor dagopvang van ouderen in Benschop, dat in geld en mensenwerk ondersteund wordt door de lokale caritas van de PCI H. Drieëenheid.

Deze dag heeft veel gebracht voor de vrijwilligers: ze waren enthousiast over de inhoud en de mensen die ze ontmoet hebben.

Bron: Op Tocht mei 2019.

dinsdag, 21 mei 2019 20:13

Hildegard van Bingen Festival

FB omslag Hildegard van Bingen Festival

De Broeders van Sint Jan vieren hun tienjarige aanwezigheid in Utrecht met het Hildegard van Bingen festival van 31 mei tot 2 juni. De wijsheid van de kloosters ligt niet alleen op het geestelijk vlak, maar ook op het natuurlijke vlak. H. Hildegard van Bingen laat dit duidelijk zien, zowel door haar visioenen over het goddelijke heelalbestuur als door haar kennis over de natuurlijke en genezende krachten van de planten. “Fides et ratio”, genade en natuur, horen bij elkaar. Iedereen is van harte welkom om samen met de Broeders van Sint Jan al deze aspecten te ontdekken en verdiepen tijdens lezingen en workshops.

De officiële opening van het festival is op vrijdag 31 mei maar er is al een kleine start de avond ervoor. Donderdagavond 30 mei komen de deelnemers van de muziekworkshop voor de eerste keer bij elkaar met dirigent en zanger Jean Christophe Candau. Al vaker was deze inspirerende musicus te gast bij de Broeders van Sint Jan. Op het festival krijgt u de kans onder zijn leiding muziek van de H. Hildegard te zingen.

Ook de voedingsleer van H.Hildegard komt uitgebreid aan de orde tijdens het festival. U kunt kiezen voor een kookworkshop die op verschillende momenten in het programma wordt gegeven. Deze praktische workshops worden afgewisseld met geestelijke lezingen onder leiding van pater Gabriel Heinzelmann en lezingen door verschillende sprekers die ieder een ander aspect van het werk van H.Hildegard belichten. Zo zal Maria-Sylvia Brunet spreken over het ecologisch bewustzijn in het werk van H.Hildegard van Bingen, dr Louis van Hecken zal ingaan op de Hildegard-geneeskunde en Mieke Kock-Rademakers zal een lezing geven over de beroemde geschriften van H.Hildegard ‘Liber Scivias.’ Meer informatie over de sprekers en de lezingen kunt u bij het evenement vinden.

Film, gesprek en kunst

Film Vision

Naast lezingen en workshops, zullen er panelgesprekken zijn met gelegenheid tot het stellen van vragen aan de sprekers. Op vrijdagavond wordt de film “Vision” vertoond met wederom gesprek. Deze film was in een groot aantal Nederlandse en Belgische filmtheaters te zien. De trailer van de film kunt u hier bekijken.
Tijdens het festival wordt het kunstwerk “De Zuil van het Goede” van de Haagse beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer Sis Josip tentoongesteld.

Ontmoeting
Dagelijks wordt de H.Mis gevierd, de vespers gebeden en op zaterdagavond is er aanbidding. Er zijn gezamenlijke maaltijden en op zondag een receptie. Kortom: veel gelegenheid om de Heer en elkaar te ontmoeten.

Praktische informatie
Data: 31 mei – 2 juni 2019
Locatie: Thomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12, Utrecht
Kosten: de standaardprijs voor het festival is 60 euro. U volgt dan het programma van het hele weekend. Er zijn echter mogelijkheden om een deel van het festival te volgen met aangepaste prijzen:

Deelname alleen vrijdag: 30 euro
Deelname alleen zaterdag: 30 euro
Deelname zaterdag en zondag: 35 euro
Deelname alleen zondag: 10 euro

Inschrijven kan hier.

Sprekers: Jean Christophe Candau (dirigent, zanger), p. Gabriel Heinzelmann (Gemeenschap 'Familie van Maria'), Mieke Kock-Rademakers (classicus, filosoof en vertaalster van het werk Scivias van Hildegard van Bingen), Louis van Hecken (arts), Sis Josip (kunstenaar), Maria-Sylvia Brunet (schrijver, docent).

Poster Hildegard festival

dinsdag, 07 mei 2019 21:51

Broeders kiezen nieuwe Generaal Prior

cazaliVandaag, 7 mei 2019 heeft het Generaal Kapittel van de Broeders van Sint Jan, in aanwezigheid van Mgr. Benoît Rivière (bisschop van Autun en Ordinarius van de Gemeenschap), met een meerderheid van twee derde van de stemmen broeder François-Xavier CAZALI verkozen tot generaal prior voor een mandaat van zes jaar, zoals voorzien in de constituties van de Congregatie.

Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.